2 april 2022 – Boom geplant bij de Emmaus in Langeweg

Om shantih

Lieve allemaal, 

Zaterdag 2 april 2022 hebben wij als bestuur van Yogastudio Laksmi weer een boom geplant. Deze keer bij de Emmaus in Langeweg. In maart jl. hebben we uitnodigingen verstuurd en er was een aankondiging in de Bode (streekblad gemeente Moerdijk). 
De vrijdagavond voor het boom planten hadden we alvast het gat gegraven, mest gemengd en gecontroleerd of alles aanwezig was voor de volgende dag. 
Zaterdagochtend, voordat alle genodigden kwamen hebben we eerst een kleine ceremonie gehouden en vervolgens de boom naar de plaats gereden waar hij ging komen. 
Nadat iedereen begroet was en een plaatsje had gevonden startte Bhavandeep de speech. 
Hieronder een sfeer impressie met foto’s en stukjes tekst uit de speech. 
Waarom bomen planten? 
Het planten van bomen is een belangrijk onderdeel in de yogaleer. Hiermee geven wij iets terug aan Moeder Aarde. Alles in ons leven komt voort uit deze aarde en daar moeten we zuinig mee om gaan. Het ontbossen zorgt ervoor dat de aarde opwarmt en dat is geen goede ontwikkeling. Dus vandaar dat wij als Stichting het belangrijk vinden om bomen te planten. We geven tenslotte de aarde weer door aan de volgende generatie. 

Gezamenlijk als bestuur hebben wij de boom in de grond gezet. 
Daarna heeft Kamala de eerste schep aarde bij de boom gedaan. Kamala is de oprichtster van Yogastudio Laksmi. Op 14 maart 2020 heeft zij het stokje van de Stichting neergelegd en hebben wij als nieuw bestuur het stokje opgepakt en vervolgens zijn we aan de slag gegaan. 
De tweede schep aarde werd door Fred -coördinator van de Emmaus in Langeweg- bij de boom gedaan. Toen wij hoorden dat er bij de Emmaus een boom gekapt werd, ontstond het idee   
om de Emmaus een boom te schenken als dank voor de fijne samenwerking in 2013 rondom het project Happy Home. Happy Home is een school in India waar kinderen opgevangen worden waarvan de ouders bijv. geen geld hebben om de school te betalen of van gezinnen waarvan een ouder aan de drugs of alcohol verslaafd is. Er is toen een markt georganiseerd die erg succesvol was waardoor de Stichting een mooie donatie heeft kunnen doen aan Happy Home. 

Na deze twee scheppen aarde hadden alle aanwezigen een schep aarde bij de boom gedaan, zodat er van iedereen die aanwezig was wat energie bij deze geplante boom kwam. 

Wij hadden van Heemkundekring De Vlasselt een naambordje gekregen als blijvende herinnering aan deze bijzondere dag. Dit bordje werd onthult door Merel, Guusje en Jelena. De volgende generatie waaraan we de aarde doorgeven.
Onze dank gaat uit naar Fred; coördinator van de Emmaus en het team van Emmaus voor het mogelijk maken van deze ochtend en voor hun gastvrijheid. 
En ook Zeycan werd bedankt voor de mooie foto’s die ze had gemaakt.
Na afloop was er gelegenheid om bij elkaar te komen in de gezellige koffiecorner van de Emmaus Langeweg. 
Vind je het leuk om deze plek en de boom te bezoeken? 

Laat het ons weten. 

Tot ziens bij: 

Yogastudio Laksmi, Stichting voor gezondheid, kennisontwikkeling en spiritualiteit  
info@yogastudiolaksmi.nl
06-15042912

Amar Prem – gediplomeerd coach, bestuurslid, secretaris - yogastudiolaksmi.amarprem@hotmail.com
Bhavandeep – gediplomeerd sportmasseur, bestuurslid, voorzitter -  yogastudiolaksmi.bhavandeep@hotmail.com
Nimrita – bestuurslid, penningmeester - yogastudiolaksmi.nimrita@hotmail.com

Meer informatie over onze Yogastudio vind je op: www.yogastudiolaksmi.nl

Meer informatie over Emmaus Langeweg vind je op: www.emmaus-langeweg.nl

De meeste foto’s in dit verslag zijn gemaakt door Zeycan Özmen: te vinden op Facebook op Zeycan Özmen en op Instagram op zey_fotografie