26 maart 2023 – Boom geplant bij de Wonne in Enschede

Op zondag 26 maart jl. hebben wij, het bestuur van Yogastudio Laksmi een boom geplant bij woongemeenschap de Wonne in Enschede. Hierbij volgt een verslag van deze mooie dag.

Op de vroege zondagochtend vertrokken we, het bestuur van de Yogastudio (Nimrita, Bhavandeep en Amar Prem) naar Enschede. Daar werden wij na de autorit warm ontvangen door de kerngroep van de Wonne. De kerngroep van de woongemeenschap bestaat uit Maarten Schapendonk, Carla Berbée en Corrie Stadthouders. Tijdens een warme kop thee en huisgemaakte appelcake heeft Maarten verteld over het ontstaan van de Wonne. In dit huis worden mensen tijdelijk opgevangen om ze een thuis-gevoel te geven. Zodat er weer aan de toekomst gewerkt kan worden. Dit doen zij vanuit het christelijk geloof én het leven van Franciscus van Assisi als voorbeeld. Maarten heeft al een jarenlange band met Kamala (oprichtster van Yogastudio Laksmi) en vanuit die contacten is het idee ontstaan om een boom te schenken en te planten in de tuin van de Wonne.

Het bestuur van Yogastudio Laksmi

Na de thee zijn we met zijn allen naar buiten gegaan waar we eerst een gat hebben gegraven voor de boom. Daarna hebben we daar een korte ceremonie uitgevoerd en gezamenlijk een ronde van een voor ons bekende mantra gereciteerd. Langzaamaan kwamen er ook meerdere gasten aan, zo ook een aantal vanuit Brabant die verbonden zijn met Yogastudio Laksmi. Ook Zeycan Özmen – fotografe was daarbij en zij heeft weer prachtige foto’s gemaakt van deze dag.  

Gat voor de boom graven (Bhavandeep en Maarten)
Kerngroep de Wonne kijkt naar de ceremonie

Na de ontvangst van de gasten met koffie, thee en appelcake zijn we met zijn allen naar buiten gegaan waar zowel Maarten van de Wonne en het bestuur van Yogastudio Laksmi een voordracht hebben gehouden. Nadat het bestuur de vijgenboom heeft gepland, heeft Maarten er als eerste een schep aarde bij gedaan en daarna volgden de andere aanwezigen. Op deze manier hebben we echt met zijn allen de boom geplant en een stukje van onze energie daarin met elkaar verenigd.

Het bestuur plant de boom
Eerste schep aarde door Maarten

Na een kort woordje van Jagir (de dochter van Kamala) heeft zij het bordje onthult en bij de boom gezet. Daarna hebben we met elkaar nog het Zonnelied gezongen, geschreven door Franciscus van Assisi (https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnelied). Terug binnen in de eetzaal hebben wij allen genoten van een heerlijke soepmaaltijd.

De geplante boom
Het bordje bij de boom

We hebben deze dag afgesloten met een rondleiding door de Wonne, het gebouw, de zalen en winkeltjes. Tijdens de voorbereidingen en op deze dag zelf hebben we een mooie, nieuwe band weten te scheppen met een gemeenschap die hulp biedt aan de medemens. Daarin hebben wij onze dankbaarheid naar elkaar uitgesproken en is het een mooie, bijzondere dag geworden waar we met veel plezier op terug kijken.

Mocht je meer willen weten over de Wonne bezoek dan hun website (https://dewonne.wordpress.com/).

De meeste foto’s in dit verslag zijn gemaakt door Zeycan Özmen – fotografe: te vinden op Instagram op zey_fotografie

Meer informatie over Kamala kun je vinden op haar blog: kamalaprive.blogspot.com

Meer informatie over Franciscus van Assisi kun je vinden via: https://nl.wikipedia.org/wiki/Franciscus_van_Assisi

Op de website van de Yogastudio vindt je meer informatie over de Stichting en onze activiteiten (https://www.yogastudiolaksmi.nl/).
Mocht je interesse hebben in één van onze activiteiten of wil je ook een keer bij een boomplantdag aanwezig zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Yogastudio Laksmi, Stichting voor gezondheid, kennisontwikkeling en spiritualiteit 
info@yogastudiolaksmi.nl
06-15042912

Amar Prem – gediplomeerd coach, bestuurslid, secretaris - yogastudiolaksmi.amarprem@hotmail.com
Bhavandeep – gediplomeerd sportmasseur, bestuurslid, voorzitter -  yogastudiolaksmi.bhavandeep@hotmail.com
Nimrita – meditatie begeleidster, bestuurslid, penningmeester - yogastudiolaksmi.nimrita@hotmail.com